Svet sa presúva na internet a do mobilných telefónov

Technologický pokrok sa nedá zastaviť a je to vidieť predovšetkým pri prístrojoch ako mobilné telefóny či počitáče alebo laptopy. Okrem toho, badať to aj v službách, pričom množstvo služieb, za ktorými sme v minulosti museli cestovať, neraz aj do susedného mesta, sa presúva do virtuálneho priestoru, a teda na internet. Spôsobuje to samotný progres v poskytovaní služieb alebo zohráva rolu aj naša pohodlnosť? Rozhodli sme sa na to pozrieť v najnovšom článku na našom portáli Nakúpdoma.

Svet sa presúva na internet a do mobilných telefónov.

Nakúp doma, samotný názov nášho webu pojednáva o tom, akým smerom sa pohli trendy. Ľudia stále viac a viac využívajú pohodlie svojich príbytkov na to, aby si nakúpili, čo potrebujú, respektíve, čo chcú. Z domu sa dá v modernej dobe kúpiť naozaj všetko, či už hovoríme o elektronike, knihách, rôznych typoch oblečenia alebo dokonca o nápojoch či potravinách. Z domu kúpite všetko a možnosti začínajú byť neobmedzené. Môžete totiž porovnávať ceny, čítať hodnotenia iných zákazníkov a čo je naozaj veľkou výhodou, nemusíte nikam chodiť. Všetko vybavíte z postele alebo z gauča. To je niečo, čo v minulosti znelo ako sci-fi, skrátka, bolo to absolútne nemysliteľné.  Niekedy sa dajú kúpiť cez internet naozaj bizarné veci, ale tak vieme, ako to je, sto ľudí, sto chutí. 

Je to ideálne predovšetkým pre ľudí, ktorí nemajú radi veľké davy, neradi stoja v radoch, respektíve, sú radi, keď majú pokoj pri nakupovaní a nemusia nič riešiť. Je to naozaj prospešné vo veľa smeroch, i keď samozrejme, na druhej strane treba dodať, že stále pomerne slušné percento zákazníkov obľubuje nákup v kamennej predajni, kde si tovar môže chytiť, vyskúšať alebo sa poradiť s predajcom, o tom, čo je pre neho správne a čo naopak nie.  Prečo je nakupovanie z domu tak lákavé? Dôvodov je viacero. Novým trendom je ale nákup z domu, pričom sa to ukazuje aj na štatistických ukazovateľov. Predovšetkým počas vianočných sviatkov je jasne vidieť, že zisky jednotlivých spoločností pochádzajú v stále väčšej miere z online nákupov z celého sveta.

Nie je to ale iba nakupovanie, i keď treba dodať, že online nákupy majú niekoľko výhod. Ľudia sa podľa vedeckej štúdie aj menej stretávajú, častokrát si medzi sebou píšu prostredníctvom rôznych aplikácií, respektíve volajú cez služby ako Zoom, Skype, WhatsApp, Viber či FaceTime. Príkladom sú aj služby, ktoré poskytujú športové tipy. Nie je to už iba o návštevách kamenných pobočiek, v pohodlí domova si môžete pozrieť jednotlivé kurzy, sledovať ich vývoj, reagovať na zranenie hráčov a aj na to, ako tipujú ostatní. Napríklad, keď má mať zápas Barcelona, napríklad s Athleticom Bilbao, a pred zápasom sa zraní Lionel Messi, kurz sa z pôvodného 1,30 v sekunde zmení na 1,7 a podobne. Alebo, ak si väčšina tipérov myslí, že Barca zvíťazí, tak kurz z 1,30 klesne na 1,22.

Môžete vedieť teda promptne reagovať a rozhodnúť sa čo najsprávnejšie. A ak ste si náhodou nevšimli, nielen, že všetko môžeme robiť z domu, ale dokonca na to už nepotrebujeme ani naše počitáče či laptopy. Výskum technologických firiem preukázal, že približne 75 percent používateľov chodí na internet prostredníctvom svojich mobilných telefónov, prípadne tabletov. Preto, keď si všimnete, tak aj menšie stránky dbajú na to, aby ich web vyzeral dobre po vizuálnej stránke aj cez mobil a taktiež, aby bol funkčný. Všetko je dnes oveľa viac praktické, rýchlejšie, synchronizovanejšie. Môžeme sa tešiť na to, ako bude tento vývoj pokračovať.

foto: pexels

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20