Inšpirácie – obývačka v roku 2021

Chystáte sa na zariaďovanie obývačky? Ak chcete, aby bola vaša obývačka zariadená moderne a vkusne, ste tu správne. V tomto článku vám prinášame zopár najnovších trendov, ktorými sa môžete inšpirovať.

Inšpirácie – obývačka v roku 2021.

Zeleň do bytov

Súčasná pandemická situácia nás núti tráviť množstvo času doma. V obývačkách už netrávime len voľný čas – často tu aj pracujeme alebo tvoríme. Keďže kvôli obmedzeniam pohybu môžeme strácať kontakt s prírodou, izbové rastliny sa stávajú stále dôležitejšou súčasťou našich bytov. Kvety a izbové rastliny sú jedným z top obývačkových trendov roku 2021. Okrem toho, že sú „in“, vám v obývačke aj osviežia vzduch a rozjasnia priestory. Ak nechcete rastliny umiestňovať na parapety alebo police s knihami, ponuku vkusných regálov a stojanov na kvetináče nájdete tu.

Multifunkčný priestor
Tento trend taktiež súvisí s aktuálnou situáciou. Vzhľadom na množstvo rôznych činností, ktoré v obývačke vykonávame – od práce, cvičenia až po prijímanie návštev – si tento priestor často vyžaduje multifunkčné využitie nábytku. Dobrou voľbou sú rôzne rozkladacie sedačky, pohovky, alebo regály.

Odvážna farba
Podľa Inštitútu farieb Pantone je farbou roka 2021 kombinácia žltej a sivej. Aj keď to môže pôsobiť nezvyklo, nebojte sa staviť na tieto farby. Práve výrazná žltá dokáže obývačku oživiť. V súčasnosti je moderné ladiť miestnosť do nenápadných farieb a vypichnúť jeden alebo viac výrazných prvkov. Môže to byť napríklad žltá sedačka v kombinácii s menej výraznými prvkami ako kvetináčmi, alebo aj viacfarebným kobercom.

Originálne koberce
Koberce vašu obývačku jednoznačne zútulnia. Môžu buď rozjasniť priestor, alebo pôsobiť ako neutrálny prvok. Trendom roka 2021 sú práve originálne koberce s odvážnymi vzormi, s jasnou alebo zvieracou potlačou. Myslite však na vkusné vyváženie jednotlivých farieb – pri výraznom koberci si treba dať pozor a ostatné kusy nábytku s ním primerane zladiť.

foto: pexels.com

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20