Tipy, ako pandémiu koronavírusu využiť vo svoj prospech

Život v dnešnom svete je naozaj zvláštny. To, čo sme považovali za samozrejmé, je pre nás teraz vzácne a jedinečné. Dovolenky, večere v reštauráciách, či sedenie v kaviarňach je v nedohľadne, obyčajné nakupovanie sa premenilo na pochmúrnu činnosť, plnú polozahalených tvárí a nečitateľných pohľadov.

Tipy, ako pandémiu koronavírusu využiť vo svoj prospech.

Čo však robiť, aby sme si spríjemnili tieto chvíle niečím prospešným? Určite ste hľadali spôsoby, ako sa zabaviť, alebo ako plnohodnotne využiť čas, aby ste spravili niečo pre seba a možno aj pre svoje okolie. Preto Vám ponúkame pár tipov, ako nemyslieť pesimisticky a zabaviť sa.

Začnite viac čítať

Nikto Vás neodcudzuje, ak celý život čítate iba romány, alebo Vás dokáže upokojiť čítanie receptov. Je to úplne jedno! Čítajte to, čo Vás baví! A hlavne vo veľkom množstve. A Váš manžel, ak chce mať doma spokojnú ženu, tak vám ešte aj podá deku a uvarí čaj!

Spravte niečo pre svoje duševné zdravie

Psychicky je toto obdobie náročné pre mnohých z nás, no dáva nám priestor na spoznávanie svojho vnútra. Skúste si vyhradiť čas sama pre seba, možno iba päť minút hlbokého dýchania v úplnom tichu Vám pomôže nabrať energiu do ďalších dní.

Pustite sa do vecí, ktoré už dlho odkladáte

Možno to poznáte. Zajtra, od pondelka, ďalší mesiac, atď. Stále niečo odkladáme a nakoniec sa do toho aj tak nepustíme. Trošku sa do toho musíte donútiť, no verte tomu, že nakoniec budete nadšení z toho nového náteru v kuchyni, či z toho zanedbaného kúta v záhradke, ktorý prerobíte na menšiu oázu pokoja. Nepotrebujete architekta na to, aby ste si vymysleli, kde posadíte nejaký obľúbený kvet, alebo na natretie tej lavičky, ktorá to už vyžaduje. Potrebujete na to iba vlastné nadšenie a nakoniec sa na to budete pozerať s hrdosťou, že ste to dokázali sami.

Doprajte svojmu telu pestrejšiu stravu

Práca, deti, záhrada, domácnosť a mnoho ďalších vecí spôsobuje, že sa vraciame k jedlám, ktoré sú rýchle a hlavne nenáročné na prípravu. Pritom máme množstvo voľného času na to, aby sme jedli zdravšie. Fantázia už síce po rokoch varenia stagnuje a vy sa už deň dopredu stresujete, že čo budete variť. Množstvo blogov a internetových stránok sa venuje práve takémuto problému, preto šup na internet a za päť minút máte vymyslený jedálniček na týždeň!

foto: pexels.com

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20